תוכן עניינים
שנת 2021 מתקרבת לסופה וזה הזמן המושלם להיערך לדיווח למס הכנסה. שנת המס מוגדרת מה-1 בינואר עד ה-31 בדצמבר של אותה השנה. עד כה השנה שוק המטבעות הדיגיטליים נמצא במגמת עלייה, אך יש לבחון כל השקעה בנכס דיגיטלי בנפרד. במידה ויש הפסדים ממומשים ניתן לקזז אותם מהרווחים.
חשוב לזכור שכל המרה של נכס דיגיטלי היא אירוע מס וחובה לדווח על כך. אם, לעומת זאת, לא ביצעתם אירועי מס השנה אין צורך לדווח. במאמר זה אספנו עבורכם חמישה טיפים לקראת ההיערכות שלכם לסוף שנת המס:
ממשו הפסדים לקראת סוף שנה
אף על פי שהשוק במגמה של עליות, יש למשקיעים רבים גם הפסדים. בין אם זה NFT שרכשתם וירד בערכו או מטבעות שקניתם בשיא ולאחר מכן קרסו – אתם נמצאים בהפסד לא ממומש אם לא מכרתם. אם לא תבצעו אירוע מס בהפסד לפני סוף השנה (לא תמכרו או תמירו את המטבעות) – ההפסדים לא יקוזזו לכם מהרווחים ותהיו מחוייבים לשלם למס הכנסה על כל הרווחים שמומשו.
יש לכם עד ה-31 בדצמבר לממש הפסדים. זכרו: אי אפשר להתקזז אחורה בין השנים, אלא רק קדימה. אם בתחילת השנה הבאה תממשו הפסד – עדיין תהיו חייבים לשלם למס הכנסה על כל הרווחים שלכם מהשנה הנוכחית. את ההפסד הממומש תוכלו רק לקזז עם רווחים אחרים שיהיו לכם בעתיד.
תיעוד היתרות וההיסטוריה שלכם בסוף שנת 2021
סוף השנה זה הזמן לתעד ולוודא שיש ברשותכם את כל המסמכים הנדרשים כדי לדווח כראוי לרשות המסים. מומלץ לשמור צילומי מסך של כל היתרות שלכם בסוף השנה, כולל בכל זירות המסחר, הארנקים הדיגיטליים ושאר האפליקציות למיניהן. בנוסף, הוציאו דו"ח פעילות של השנה החולפת בכל זירות המסחר שביצעתם בהן פעילות. שמירת תיעוד מסודר תקל עליכם כאשר תצטרכו לערוך את הדו"ח השנתי שלכם.
כלכלה מבוזרת (DeFi), הלוואות, סטייקינג ו-NFTs
השנה רבים השקיעו והשתמשו בפרויקטים של הכלכלה המבוזרת (DeFi), ביניהם הפקדת המטבעות הדיגיטליים אל שירותי הלוואות כדי לצבור ריבית או הפקדה לסטייקינג (Staking). בשני מקרים אלו יש לדווח על ההכנסות למס ההכנסה גם ללא מימוש ולשלם על כך מס כמו כל הכנסה אחרת.
שימו לב: משיכת כספים מפולים וסטייקינג עשויה להיחשב אף היא כאירוע מס. בנוסף, גם בונוסים מסוימים כמו redistribution ו-airdrops למיניהם עשויים גם להיחשב כהכנסה שיש לדווח עליה לרשויות המס. לכן, אם אתם פעילים בעולם ה-DeFi, כדאי לכם להתכונן מראש ולעשות סדר בפעולות שלכם.
קיזוז הוצאות כדי לחסוך בתשלומי מס הכנסה
שוק המטבעות הדיגיטליים הביא השנה תשואות יפות למשקיעים רבים, אך זה לא היה בחינם. הוצאות שהוצאו לשם יצירת רווחים ממטבעות דיגיטליים מוכרות לצורכי מס וניתן לקזז אותן מהרווחים ולשלם פחות מס רווח בהתאם. הוצאות כמו השירות של BloxTax, עלויות רו"ח לשם דיווח למס הכנסה, עמלות ששולמו לזירות מסחר ועוד – כל אלו הוצאות מוכרות לצרכי מס.
בחינת תיק ההשקעות בסימולציית המס של BloxTax
אם אתם עוברים על תיק ההשקעות שלכם ועדיין מתלבטים אם כדאי לכם לממש הפסדים ורווחים או לא – אנחנו מציעים סימולציית מס ללקוחותינו. באמצעות הסימולציה תראו בקלות אם יש לכם רווח או הפסד לא ממומש וזה יעזור לכם לקבל החלטות ששוות הרבה כסף לפני סוף השנה.
התכוננו לסוף השנה
אנחנו בבלוקסטקס יודעים שדיווח לרשויות המס יכול להיות מבלבל, מורכב ולמי שעושים את זה בפעם הראשונה – גם מלחיץ. בדיוק לשם כך יש לנו צוות מקצועי וקשוב אשר יכול לענות על שאלות ולהתייחס למקרה האישי שלכם. אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל שאלה, תהיה ובקשה.
רוצים לדעת עוד על מיסוי קריפטו? המומחים של בלוקסטקס כתבו עבורכם את המדריך המלא של כל מה שאתם צריכים וחייבים לדעת על מיסוי ביטקוין, קריפטו ומטבעות דיגיטליים בישראל.
תומר רביד
תומר רביד, מייסד ומנכ"ל בלוקסטקס, מומחה לקריפטו ורגולציה בישראל. בעל ניסיון עשיר בניהול סיכונים והשקעות, עם תארים בהנדסת מחשבים ומנהל עסקים ומימון. מתמקד בפתרון אתגרים בתחום מיסוי הקריפטו ובפעילות מול בנקים, תוך קידום אחריות חברתית והנגשת תחום הקריפטו לכלל המשקיעים בישראל.