השנה מסתיימת ולכם מגיע כסף

שתף

השנה מסתיימת ולכם מגיע כסף - דו"ח שנתי עבור השקעות בקריפטו לשנת 2020

תוכן עניינים

שבועות ספורים לפני סיום שנת המס זו העת לבחון את תיק השקעות ההון והמטבעות הווירטואליים, לתכנן אסטרטגיה עסקית, לממש הפסדים צבורים, להפחית את נטל המס ולקבל כסף מהמדינה.

שבועות ספורים לפני סיום שנת המס זו העת לבחון את תיק השקעות ההון והמטבעות הווירטואליים, לתכנן אסטרטגיה עסקית, לממש הפסדים צבורים, להפחית את נטל המס ולקבל כסף מהמדינה

שנת המס 2020 מתקרבת לסיומה וזה הזמן לבחון את השקעות הביטקוין ולחסוך כסף: מומלץ לכל המשקיעים בנכסי הון, נדל"ן, מניות, או מטבעות קריפטו, לערוך בדיקה של תיק ההשקעות, לעקוב אחר הביצועים בשנה החולפת, ולבצע תכנון לגיטימי ואסטרטגי שיחסוך בתשלומי המס.

הכלל הבסיסי לחיסכון הוא מימוש הפסדים צבורים. כאשר מתבצעת השקעה בביטקוין, לאורך חלוף הזמן ממועד הרכישה שער הביטקוין משתנה – עולה או יורד – ולעיתים נצברים הפסדים למשקיע. אולם כל עוד לא היה מימוש של המטבע, כלומר מכירת ביטקוין או המרתו, ההפסדים הם על הנייר בלבד והם נקראים "הפסדים לא ממומשים". על מנת להינות מיתרונות המס של ההפסדים, חובה לממש אותם (כלומר למכור ביטקוין או להמיר אותו) וכך להעביר אותו לעולם האמיתי. המימוש למעשה יוצר את "אירוע המס" שלפיו מחושבים ההפסדים ושיעור החיסכון במס.

מדוע מכירת ביטקוין בהפסד משפיעה על שיעור המס?

מכירת מטבעות קריפטו, ולמעשה מכירה של כל נכס הון בהפסד, מקטינים את הרווח הכולל של המשקיע באותה שנה. המס החל על מטבעות וירטואליים הוא מס רווח הון, כלומר המס מחושב כאחוז מכלל הרווחים של המשקיע באותה שנת מס. ככל שיש הפסדים מהשקעות הון – הם מקוזזים מרווחי ההון הכוללים, הבסיס ממנו מחושב המס קטן, וכך גם שיעור המס שישולם.

אז איך נכון להתנהל?

כדאי לעבור על כל תיק ההשקעות בנכסי הון ולבדוק: אם יש השקעה שכבר לא מביאה תועלת או מתאימה לפרופיל התיק? או כזו שצברה הפסדים גבוהים ויחס הסיכוי-סיכון שלה הורע? אם כן יש לבחון אסטרטגית האם כדאי לממש אותה בשנת המס הנוכחית על מנת ליהנות מהקטנת המס. גם אם אין רווחים השנה, הפסדים אשר ידווחו במסגרת הדיווח השנתי ישמרו לשנים הבאות ויהיה ניתן לקזז מולם רווחים עתידיים.

מה בעצם אפשר לקזז?

הפסדים מקריפטו ניתן לקזז מול רווחים ממטבעות וירטואליים אחרים, מול רווחים מנדל"ן, ממניות ומניירות ערך, ומכל השקעת הון אחרת. אותו דבר גם הפוך: אם יש הפסדים מהשקעות הון שאינן ביטקויין, אפשר לקזז אותם מול רווחים ממנו. המשמעות של קיזוז ההפסדים היא קבלת החזר מס. כלומר, קבלת כסף ממס הכנסה ישירות לחשבון הבנק. רבים ממשקיעי הנדל"ן, המניות או אפילו עובדי הייטק שקיבלו אופציות, והפסידו בהשקעות בקריפטו, מקבלים בחזרה כסף מהמדינה.

עשיתי הרבה עסקאות רכישה ומכירה של קריפטו, איך יודעים אם יש הפסדים לא ממומשים?

BloxTax מעמידה לשירותכם סימולטור מס אשר עוקב וממפה את כלל העסקאות לפי השער בו בוצעו. לאחר מכן, לפי הכללים החשבונאיים המקובלים על מס הכנסה, הסימולטור מסמן את ההפסדים הצבורים. כך ניתן לעקוב בצורה מסודרת אחרי הפעולות וההפסדים ולממש אותם בפועל על מנת להינות מהפחתת המיסוי.

איך מדווחים טכנית על ההפסדים?

את הקיזוז ההפסדים מהרווחים בתוך אותה שנת מס עושים במסגרת הדיווח השנתי בטופס 1301. ככלל, כל פעילות במטבעות קריפטורגפיים יש לציין בטופס 1301 ולצרף את הפירוט המלא של כלל העסקאות בטופס 1399 ייעודי הנלווה לדיווח. עבור הפסדים ממטבעות וירטואליים כאשר אין באותה השנה רווחי הון והם מיועדים לשמש כמגן מס לרווחים בשנים הבאות, מצרפים לדיווח השנתי טופס ייעודי 1344 שכותרתו "הפסדים מועברים". בטופס זה מציינים את סכום ההפסד תחת עמודה "הפסדי הון למעט הפסדי הון מניירות ערך נסחרים שנוצרו עד 31.12.2005". פירוט מלא על טכניקת הדיווח במקרה זה ניתן למצוא בפוסט "העברת הפסדים בין שנים".

מה חשוב לקחת בחשבון?

חשוב לוודא שהדו"ח לשנת המס 2019 הוגש במהלך בשנה הנוכחית, שכן דיווח מאוחר גורר קנסות. חשוב מאוד לדווח על הפסדים גם אם אין באותה השנה רווחים, כיוון שללא הדיווח לא יהיה ניתן לנצל אותם בשנים הבאות.

עם זאת כדאי לציין כי קיזוז הפסדים הוא תמיד מכאן ואילך, בקריפטו ובכל נכסי ההון. על כן ומכיוון שהעתיד יכול לטמון בחובו רווחים, או הפסדים נוספים, לא כדאי לדחות מימוש הפסדים. יש לכם רווחים והפסדים באותה שנת מס? נצלו זאת להפחתת המיסוי כבר בשנה הנוכחית.

רוצים לדעת עוד על מיסוי קריפטו? המומחים של בלוקסטקס כתבו עבורכם את המדריך המלא של כל מה שאתם צריכים וחייבים לדעת על מיסוי ביטקוין, קריפטו ומטבעות דיגיטליים בישראל.

תומר רביד, יזם, מייסד ומנכ"ל חברת בלוקסטקס

תומר רביד

תומר רביד, מייסד ומנכ"ל בלוקסטקס, מומחה לקריפטו ורגולציה בישראל. בעל ניסיון עשיר בניהול סיכונים והשקעות, עם תארים בהנדסת מחשבים ומנהל עסקים ומימון. מתמקד בפתרון אתגרים בתחום מיסוי הקריפטו ובפעילות מול בנקים, תוך קידום אחריות חברתית והנגשת תחום הקריפטו לכלל המשקיעים בישראל.

כתבות נוספות בתחום:

מסחר בקריפטו
ההשקעה והשימוש במטבעות דיגיטליים מחייבים קניה ומכירה שלהם באחת מכמה דרכים אפשריות. התהליך כרוך בעמלות, ידע וציות לרגולציה והוא תלו...
פתרונות דיווח מס קריפטו – כיצד להתמודד עם הגשה ודיווח מאוחרים של הדוח השנתי למס הכנסה
ישראלים המבצעים מכירה או המרה של נכסים פיננסיים נדרשים לדווח למס הכנסה על פעילותם. למרות זאת, במקרים רבים מאחרים הנישומים להגיש את...
bitcoin-tax-time-clean1--1-.webp
תכנון מס הוכר לפי החוק הישראלי כזכות של המשקיע. הטכנולוגיה של BloxTax נותנת למשקיעי הקריפטו סט של כלים על מנת לבצע תכנון מס חוקי ו...