תוכן עניינים
סוף השנה מתקרב ורבים רוצים למשוך רווחים לחשבון הבנק מהשקעות הקריפטו שלהם, אך תוהים כיצד לעשות זאת. במאמר זה אספנו עבורכם עקרונות בסיסיים שיגבירו את הסיכויים שלכם למשוך רווחים מבלי להסתבך עם הבנק. וגם – מה לעשות אם הבנק שואל שאלות.
משתמשי ומשקיעי קריפטו אשר סוחרים במטבעות קריפטוגרפים עשויים למצוא את עצמם עם רווחים שפעילות המסחר שלהם הניבה, ובעקבות זאת עם הרצון להמיר את אותם רווחים לכסף פיאט (דולר / יורו / שקל) כדי להפקיד את הכסף בחשבון הבנק שלהם. הרצון להפקיד את רווחי הקריפטו בבנק מעמיד את משקיעי הקריפטו בפני השאלה כיצד נכון יהיה למשוך את אותם רווחים אל חשבון הבנק שלהם כדי ליהנות מפירות ההשקעה וכדי לשלם את חבות המס שלהם למס הכנסה.
אחרי שסקרנו במאמרים קודמים את מדיניות הבנקים ואת הדרכים המומלצות לסחור כדי לשפר את הסיכויים שלכם למשוך את הכסף חזרה ובקלות, במאמר זה נתמקד בפרקטיקה הקונקרטית, כלומר בשאלה איך למשוך את הכספים באופן היעיל ביותר וללא בעיות.
ראשית – המלצות כלליות למשיכת קריפטו לבנק
לפני יצירת הקשר עם הבנק חשוב להיות מוכנים לכך שהבנק עשוי לשאול שאלות בנוגע למקור הכספים ובנוגע לאופי הפעילות שלכם בתחום המטבעות הקריפטוגרפים. לכן, הדבר הראשון שעליכם לעשות לפני שהחלטתם על משיכת כספים אל חשבון הבנק שלכם, הוא לוודא שפעילות הקריפטו שלכם מדווחת למס הכנסה כראוי. יש לזכור כי אי דיווח על אירוע מס נחשב בישראל לעבירה פלילית, ולכן בנק אשר יקבל כספים מגורם שאינו מדווח על פעילותו לרשויות המס יחשב כשותף לדבר עבירה. מסיבה זו הבנק לא יקבל כספים מגורם שלא דיווח על פעילות המסחר שלו בקריפטו למס הכנסה. מכאן ניתן להבין כי בבואכם להפקיד בחשבון הבנק שלכם כסף שמקורו בפעילות במטבעות דיגיטליים, תתבקשו להמציא לבנק אישור על כך שדיווחתם על הפעילות שלכם למס הכנסה כנדרש.
בנוסף, וכפי שהזכרנו במאמרים קודמים, מומלץ לבצע את פעילות המסחר שלכם במטבעות דיגיטליים רק עם גופים מוכרים ומפוקחים. העבודה מול גופים אלו תגביר את הסיכוי לכך שהבנק לא ישאל שאלות בנוגע לפעילות המסחר, במיוחד אם מדובר בסכומים קטנים יחסית. נזכיר כי בישראל פועלים מספר גופי מסחר אשר קיבלו רשיון להענקת שירותים פיננסיים בתחום המטבעות הקריפטוגרפים מרשות שוק ההון, ביטוח וחסכון.
במידה ויש באפשרותכם למשוך את הכסף מהחלפן או מזירת המסחר (בורסה) שאליהם העברתם את הכסף בתחילת הפעילות, זה כמובן יהיה עדיף. העברה ומשיכה של כספים מאותו גוף פיננסי נחשבת בדרך כלל לפעילות תקינה בעיניי הבנקים. כדאי לברר מבעוד מועד מהו אופן הפעולה של החלפן או הזירה שמולם אתם עובדים. לדוגמה, ישנם חלפנים אשר מאפשרים לכם למשוך מהם את הכסף באמצעות העברה בנקאית ישירות אל חשבון הבנק שלכם.
אופציה ראשונה למשיכת קריפטו לבנק: משיכת מזומן
היה ואתם חוששים להעביר את הרווחים שהניבה פעילות הקריפטו שלכם דרך חשבון הבנק שבבעלותכם, תוכלו להשתמש בכספומטים של ביטקוין. בישראל פועלים מספר גופים מפוקחים אשר מאפשרים קניה ומכירה של ביטקוין ושל מטבעות וירטואליים נוספים במזומן באמצעות כספומט. המשמעות היא שהכספומט מקבל מכם מטבעות דיגיטליים ובתמורה מחזיר לכם כסף מזומן. בפועל זה נעשה על ידי סריקת כתובת הארנק הדיגיטלי של הכספומט והפקדת מטבעות הקריפטו שלכם לאותה כתובת. לאחר ביצוע ההפקדה לארנק, הכספומט יספק לכם את התמורה במזומן (מן הסתם בניכוי עמלת השימוש). בדרך זו תוכלו למשוך את הרווחים שהניבה הפעילות שלכם ובהמשך לשלם את המס שיוטל עליכם בגין אותה פעילות, במזומן. כל עוד מדובר בסכומים המסתכמים בכמה עשרות אלפי שקלים זו בהחלט עשויה להיות אופציה טובה ויעילה עבורכם. נזכיר כי השימוש הראשון בכספומט כרוך בתהליך הזדהות שהינו חלק מתהליך הכר את הלקוח (KYC, ראשי תיבות של Know Your Customer).
אנחנו לא ממליצים על רכישה ומכירה של מטבעות דיגיטליים במזומן, אלא רק באמצעות הגופים הרלוונטיים המפוקחים הפועלים ומוכרים בארץ. נדגיש כי עסקאות מזומן בין יחידים, בין אם באמצעות טלגרם ובין אם בכל דרך אחרת, מגבירות את החשד שעלול להתעורר מצד הבנקים ומצד רשויות המס בנוגע לאותה פעילות קריפטו ולכן עדיף להימנע מכך.
אופציה שנייה למשיכת כספי קריפטו לבנק: משיכה בסכומים קטנים
ככל שניתן, עדיף שלא לעורר את חשדו של הבנק ולא להיות מסומן על ידו כלקוח שהפעילות שלו דורשת בדיקה מדוקדקת. הסיבה לכך היא שבמידה והבנק מסמן אתכם ואת הפעילות הפיננסית שלכם ככזו הדורשת בחינה, הרי שיהיה עליכם לשתף פעולה ולטפל בנושא על פי דרישות הבנק. אחת הדרכים לא לבלוט ולא לעורר חשד היא באמצעות צמצום היקף הסכומים שאתם מפקידים בבנק. הפקדה בחשבון הבנק של סכומים קטנים, וביצוע מספר הפקדות בהדרגה ולא בבת אחת, בהחלט עשויים לצמצם את הסיכוי לעורר חשד, בעיקר כאשר מדובר בסכומים של כמה אלפי דולרים בודדים ולא יותר מ-50,000 ₪ לתקופה סבירה.
בנוסף, הפקדת סכום קטן תאפשר לכם להתנסות בתהליך ולראות האם הוא עובר ומתקבל ללא בעיות. במידה שהפקדתם בחשבון הבנק סכום קטן ולא התעררה בעיה כלשהי מול הבנק, הרי שתוכלו להמשיך ולבצע העברה קטנה נוספת וכך הלאה. ככלל, כל עוד הבנק לא סימן אתכם, לא שאל שאלות ולא חסם בפניכם את האפשרות הזו, אתם יכולים להמשיך להשתמש בה.
מה לעשות אם הבנק שואל שאלות על פעילות הקריפטו שלכם?
כמובן שמומלץ להיערך לאפשרות שבה הבנק יפנה אליכם שאלות הנוגעות לפעילות הקריפטו שלכם. כלל האצבע בעניין זה הוא לומר את האמת כפשוטה. אין צורך להתרגש, לחשוש או להתעצבן ממצב שבו הבנק ידרוש מכם תשובות. מדובר באפשרות סבירה שנובעת מהעובדה שהבנקים אכן לא תמיד מאפשרים ללקוחותיהם להפקיד אצלם כספים שמקורם בפעילות במטבעות קריפטוגרפים. חשוב להיות מוכנים לאפשרות זו וכאמור, להיערך לקראתה.
במידה והגעתם למצב שבו התחיל דיאלוג ביניכם לבין הבנק בנושא הכספים שאתם מבקשים להפקיד בחשבונכם ושמקורם בפעילות שלכם במטבעות דיגיטליים, מומלץ מאד לעשות זאת באמצעות התכתבות ולא באמצעות שיחה בעל פה. בכל מקרה יש לזכור כי תמיד חשוב לפעול מול הבנק בשקיפות ובכנות. נוסיף כי במסגרת הדיאלוג מול הבנק תידרשו לעתים להמציא אישורים מגופים מקצועיים חיצוניים, דוגמת אלו ש-BLOXTAX מנפיקה.
מה לא לעשות אם הבנק שואל שאלות?
נזכיר כי פקידי הבנק אינם אשמים במדיניות שהכתיבו להם הבנקים המעסיקים אותם ולרוב אין להם באמת מקום נרחב לגמישות. מסיבה זו אין טעם להתעצבן על פקיד הבנק או להרים עליו את קולכם. גם איום על פקיד הבנק בפניה לעורך דין הינו מיותר. חשוב להבין כי מבחינת הבנק התנהלות אגרסיבית רק תגביר את החשד כי אכן מדובר בנסיון של לקוח לפעול בניגוד לחוק, כמו למשל להלבין הון.
במידה ואתם בכל זאת מחליטים לערב עורך דין, פנו אל עורך הדין הרלוונטי ובדקו מולו האם אכן מדובר באפשרות נכונה עבורכם. יחד עם זאת, כדאי לזכור כי מבחינת הבנק החלטה של לקוח להסתייע בשירותיו של עורך דין כדי להתדיין מולו מהווה עליית מדרגה ועלולה למנוע, בהמשך הדרך, את החזרת המצב לקדמותו.
נקודה נוספת שחשוב לקחת בחשבון היא העובדה שבמידה והגעתם למצב בו הבנק מאיים עליכם בסגירת החשבון שלכם, כדאי מאד שתיענו לדרישותיו ולא תנסו לפעול בניגוד להן. זכרו כי לבנק עומדת הזכות להחליט על סגירת החשבון שלכם במידה ואינכם פועלים בהתאם לדרישות שהוצבו בפניכם.
משיכת קריפטו לחשבון הבנק: כל מקרה לגופו
נדגיש כי כל עוד אתם פועלים בדרכים חוקיות, הרי שתמיד ניתן יהיה למצוא את הדרך להפקיד את רווחי הקריפטו שלכם בבנק ולשלם למס הכנסה את המס שהוטל עליכם בגין אותם רווחים. במידה ואתם פועלים באופן חוקי ניתן יהיה להתאים עבורכם פתרון ייחודי אשר ייקח בחשבון משתנים כמו הפרופיל שלכם כלקוחות וכמשקיעים, הבנק הספציפי שמולו אתם פועלים, ואופי תיק ההשקעות שלכם.
נזכיר כי כאשר מדובר בסכומים גבוהים ומשמעותיים, בלוקסטקס מציעה פתרונות ייחודיים, אשר כוללים את האפשרות לשלם מס הכנסה באמצעות קריפטו.
במידה ונתקלתם בבעיות בהפקדת רווחי קריפטו בחשבון הבנק שלכם, אנו בבלוקסטקס נוכל לסייע לכם במציאת הפתרון המתאים. הצוות המקצועי שלנו זמין למענה על השאלות שיש לכם בנושא, ונציגינו ישמחו להתייחס למקרה הספציפי שלכם. אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל שאלה, תהיה ובקשה.
לסיכום
פעילות מסחר במטבעות קריפטוגרפים, אשר מניבה רווחים למשקיעים, מובילה באופן טבעי לרצון להמיר את אותם רווחים (אשר קיימים בצורה של מטבעות קריפטו) לכסף פיאט, כלומר לכסף רגיל, וזאת כדי שניתן יהיה להפקיד את הרווחים בחשבון הבנק של המשקיע ובכך לאפשר לו ליהנות מהם ולשלם באמצעותם את המס המוטל עליו בגין אותם רווחים.
בשל אופיו הייחודי של עולם המטבעות הדיגיטליים, משיכת רווחים והפקדה בחשבון הבנק של כסף שמקורו בפעילות קריפטו, כרוכה בכללים ובהליכים ייחודיים ומציבה בפני המשקיעים אתגרים שונים. על רקע זה חשוב להבין את הסיבות אשר מובילות את הבנקים להתייחס אל הפקדות כספים שמקורם בקריפטו בדרך בלתי שגרתית, וחשוב להבין כיצד נכון וכיצד לא נכון להתנהל מולם.
בנוסף, יש להכיר את האלטרנטיבות אשר מאפשרות למשקיעים להתמודד עם הקושי להפקיד את רווחי הקריפטו שלהם בבנק, דוגמת השימוש במזומן והשימוש בהפקדות הדרגתיות בהיקפים נמוכים יחסית.
נזכיר כי בכל שאלה הקשורה לפעילות שלכם במטבעות וירטואליים, לרבות סוגיית הפקדת רווחי הקריפטו בחשבון הבנק שלכם, הנכם מוזמנים לפנות אל צוות המומחים של BLOXTAX שלו הידע והנסיון המקצועיים הרלוונטיים.
שנחזור אליכם עם מידע נוסף?
בשיחה קצרה, נוכל להבין מה מטריד אתכם, אם ואיך נוכל לעזור. מבטיחים להיות ממוקדים.
רוצים לדעת עוד על מיסוי קריפטו? המומחים של בלוקסטקס כתבו עבורכם את המדריך המלא של כל מה שאתם צריכים וחייבים לדעת על מיסוי ביטקוין, קריפטו ומטבעות דיגיטליים בישראל.
תומר רביד
תומר רביד, מייסד ומנכ"ל בלוקסטקס, מומחה לקריפטו ורגולציה בישראל. בעל ניסיון עשיר בניהול סיכונים והשקעות, עם תארים בהנדסת מחשבים ומנהל עסקים ומימון. מתמקד בפתרון אתגרים בתחום מיסוי הקריפטו ובפעילות מול בנקים, תוך קידום אחריות חברתית והנגשת תחום הקריפטו לכלל המשקיעים בישראל.