הצעדים הצפויים של רשות המסים ב2019 בתחום הקריפטו

שתף

הצעדים הצפויים של רשות המסים ב2019 בתחום הקריפטו

תוכן עניינים

בתחילת 2017 שחררה רשות המסים חוזר בנוגע למיסוי מטבעות קריפטוגרפים, בפברואר 2018 שוחרר חוזר נוסף המעגן את אופן מיסוי התחום. מאמצע 2018 החלה הרשות בצעדי אכיפה, בניהם שליחת מכתבים, פתיחת תיקים וגביית תשלום מפעילים בתחום. מה צפוי בהמשך השנה הנוכחית? ומה מומלץ לעשות למי שכבר דיווח ומי שלא דיווח עדיין?

פוסט אורח מאת רואה חשבון תם בן גו'יה

בתחילת 2017 שחררה רשות המסים חוזר בנוגע למיסוי מטבעות קריפטוגרפים, בפברואר 2018 שוחרר חוזר נוסף המעגן את אופן מיסוי התחום. מאמצע 2018 החלה הרשות בצעדי אכיפה, בניהם שליחת מכתבים, פתיחת תיקים וגביית תשלום מפעילים בתחום. מה צפוי בהמשך השנה הנוכחית? ומה מומלץ לעשות למי שכבר דיווח ומי שלא דיווח עדיין?

בתחילת 2017 קפצה רשות המיסים למים העמוקים של בריכת הקריפטו בישראל. דיווחים ראשונים על רווחים ממסחר במטבעות קריפטוגרפים החלו להגיע יחד עם צ'ק שמן של תשלום עבור מס הכנסה. עם האוכל בא התיאבון ובצעד מפתיע, וחכם מבחינתה, שלחה רשות המיסים "מכתבי אהבה" למשקיעי קריפטו ישראלים רבים בהם הודיעה להם שנפתח להם תיק ברשות המיסים ועליהם לדווח על רווחיהם ממסחר במטבעות קריפטוגרפים. ומה מתוכנן הלאה?

הצהרות הון לסוחרים במטבעות קריפטוגרפים

מלבד חישוב רווחי הון ממסחר במטבעות קריפטוגרפים רשות המיסים דורשת לקבל מידע אודות כמות המטבעות הקריפטוגרפים שברשות המשקיע בכל רגע נתון, זאת על מנת לוודא דיווח שלם נטול חסרים. הדרישה הינה לקבל נתיב מלא של כל המטבעות מהקניה הראשונה ועד היום. הצהרת הון היא הכלי שיעזור לרשות המיסים להשלים את התמונה באופן הטוב ביותר, כמו גם לסייע לה לאתר מימושים של רווחים ממטבעות קריפטוגרפים שלא דווחו כראוי בדיווחים השנתיים.

ההערכה היא שבמהלך מחצית השנה הראשונה לשנת 2019 יקבלו מרבית משקיעי הקריפטו להם נפתחו תיקים ברשות המיסים דרישה למלא הצהרת הון, אשר מלבד הצהרה על הרכוש וההתחייבויות תכלול גם פירוט על המטבעות הקריפטוגרפים שבידי המשקיע. לפיכך, קיימת חשיבות עליונה בבואכם לחשב את רווחי ההון ממסחר במטבעות הקריפטוגרפים לחשב גם בכל רגע נתון את יתרת המטבעות שברשותכם.

הזמנה לדיון מול מפקח מס הכנסה

הדוחות השנתיים המוגשים לרשות המיסים ובהם פירוט אודות רווחים ממסחר במטבעות קריפטוגרפים נקלטים ברשות המיסים ומאושרים כמעט באופן מוחלט, אך זה לא אומר שבזאת הסתיימה העבודה. בכוחה של רשות המיסים להזמין גם בעוד מספר שנים את המשקיעים לדיון מול מפקח מס הכנסה ולבדוק לעומק את הדיווחים השנתיים שהגישו. על כן, דוחות שנתיים שמוגשים לרשות המיסים צריכים להיות שלמים ומלאים, תואמים את דרישת רשות המיסים ומכילים את כל התיעוד הנדרש על מנת שהדיון מול מפקח מס הכנסה יהיה ענייני, מהיר ולא יגרור דרישה לתוספת תשלום מס.

BloxTax באמצעות המערכות הטכנולוגיות המתקדמות שפיתחה, מספקת את כל הפירוט והמידע שצריך בפורמט הרצוי לפי דרישות רשות המסים עבור דיונים, הצהרות הון או דיווחים אחרים.

קבלת מידע מזירות מסחר זרות על משתמשים ישראלים

רשות המיסים ממשיכה לפעול לאיתור משקיעים במטבעות קריפטוגרפים במטרה לדרוש מהם לדווח על רווחיהם ממסחר וכן לאיתור חשבונות משקיעים בזירות מסחר זרות שלא דווחו כראוי במסגרת הדיווח השנתי. עד כה התמקדה רשות המיסים במשקיעים שרכשו את המטבעות הקריפטוגרפים מחלפנים/זירות מסחר בישראל. ההערכות הן שבעתיד הקרוב רשות המיסים בישראל, כמו גם רשויות מס במדינות זרות, צפויות לקבל מידע מזירות מסחר זרות (ביניהן Bitstamp ו-Kraken) אודות סוחרים במטבעות קריפטוגרפים שפועלים בהן. על כן, מומלץ למהר ולדווח על רווחים ממסחר במטבעות קריפטוגרפים גם אם טרם קיבלתם דרישה לכך מרשות המיסים.

בראיון שהעניק סמנכ”ל רשות המסים רולנד עם שלם לכלכליסט, חלק עם שלם כיצד נערכת הרשות לאכיפת מיסוי בעזרת תקנות שיתוף המידע החדשות (CRS) .התקנות אושרו בתחילת השנה בועדת הכספים של הכנסת וישנם לא מעט זירות מסחר אשר חתומות על תקנות הCRS ומומלץ להקדים ולדווח בהתאם.

סגירת תיקים שנפתחו ברשות המיסים

רשות המיסים מאשרת לרוב לסגור תיקים שנפתחו למשקיעים במטבעות קריפטוגרפים כל עוד הם אינם מחזיקים כלל במטבעות קריפטוגרפים וכי אין בכוונתם להשקיע במטבעות קריפטוגרפים בעתיד הנראה לעין. סגירת התיק מותנית בדיווחים שנתיים מלאים בהתאם לדרישת רשות המיסים הכוללים נתיב מלא של המטבעות הקריפטוגרפים מיום רכישתם ועד יום מכירת האחרון שבהם ולעיתים גם בדיון מול מפקח מס הכנסה. דרישה שכזאת לסגירת תיק ניתן להפנות אל רשות המיסים בצירוף הצהרה אודות עמידה בתנאים המפורטים לעיל.

אמנם רבים נוטים להילחץ בכל הנוגע להתנהלות מול רשות המיסים, אולם כל עוד הדיווחים לרשות המיסים נעשים באופן מקצועי, ישר וגלוי אין שום סיבה להיכנס ללחץ. אמנם הרגולציה מקשה, מסרבלת ונוגסת ברווחים, אך היא אבן דרך חשובה מאוד בהסדרת הפעילות הקריפטוגרפית, מטרה אליה כולנו שואפים.

על הכותב:

רו"ח תם בן-ג'ויה – בעל תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה מהאוניברסיטה העברית. תם מתמחה במיסוי תאגידים ויחידים ומיסוי נכסים קריפטוגרפים בידי יחידים וחברות הפועלות תחום.

רוצים לדעת עוד על מיסוי קריפטו? המומחים של בלוקסטקס כתבו עבורכם את המדריך המלא של כל מה שאתם צריכים וחייבים לדעת על מיסוי ביטקוין, קריפטו ומטבעות דיגיטליים בישראל.

תומר רביד, יזם, מייסד ומנכ"ל חברת בלוקסטקס

תומר רביד

תומר רביד, מייסד ומנכ"ל בלוקסטקס, מומחה לקריפטו ורגולציה בישראל. בעל ניסיון עשיר בניהול סיכונים והשקעות, עם תארים בהנדסת מחשבים ומנהל עסקים ומימון. מתמקד בפתרון אתגרים בתחום מיסוי הקריפטו ובפעילות מול בנקים, תוך קידום אחריות חברתית והנגשת תחום הקריפטו לכלל המשקיעים בישראל.

כתבות נוספות בתחום:

מסחר בקריפטו
ההשקעה והשימוש במטבעות דיגיטליים מחייבים קניה ומכירה שלהם באחת מכמה דרכים אפשריות. התהליך כרוך בעמלות, ידע וציות לרגולציה והוא תלו...
פתרונות דיווח מס קריפטו – כיצד להתמודד עם הגשה ודיווח מאוחרים של הדוח השנתי למס הכנסה
ישראלים המבצעים מכירה או המרה של נכסים פיננסיים נדרשים לדווח למס הכנסה על פעילותם. למרות זאת, במקרים רבים מאחרים הנישומים להגיש את...
bitcoin-tax-time-clean1--1-.webp
תכנון מס הוכר לפי החוק הישראלי כזכות של המשקיע. הטכנולוגיה של BloxTax נותנת למשקיעי הקריפטו סט של כלים על מנת לבצע תכנון מס חוקי ו...