מסחר בקריפטו: המדריך המלא למתחילים ולמשקיעים מנוסים

שתף

מסחר בקריפטו

תוכן עניינים

ההשקעה והשימוש במטבעות דיגיטליים מחייבים קניה ומכירה שלהם באחת מכמה דרכים אפשריות. התהליך כרוך בעמלות, ידע וציות לרגולציה והוא תלוי בהיקף הפעילות ובנסיון המצטבר שלכם. במאמר זה נסקור את הגורמים המקומיים בתחום – ביטס אוף גולד, ביטקוין צ'יינג' וביטוסי, ונסקור את ההיבטים הרגולטוריים שיש לקחת בחשבון.

פעילות המסחר במטבעות קריפטוגרפים כרוכה בצורך ללמוד מגוון של נושאים ותלויה בשורת שאלות כגון סכומי הכסף שבכוונתכם להשקיע, סוגי המטבעות בהם תרצו לסחור, רמת הסיכון שתחליטו לקחת, ומידת הניסיון המצטבר שלכם בנושא. במדריך זה נציג את הנושאים המרכזיים הרלוונטיים למסחר בקריפטו כדי שתוכלו לפעול בבטחון וביעילות.

אם אתם נמצאים בתחילת המסע שלכם בעולם הקריפטו ניתן להניח כי בשלב כזה או אחר תרצו להתנסות בפעילות מסחר בשוק ההון של המטבעות הדיגיטליים, כלומר מסחר בקריפטו. במידה ואתם כבר משקיעים בקריפטו ניתן להניח שנתקלתם ותמשיכו להיתקל במגוון הסוגיות הרלוונטיות למסחר במטבעות דיגיטליים, כגון ידע מקצועי רלוונטי, היכרות עם זירות מסחר, שימוש בארנקים דיגיטליים, הבנה של סוגיות המיסוי וידע בניהול סיכונים. כך או אחרת, משקיעים בתחילת דרכם, כמו גם משקיעים ותיקים, מגלים שההתנהלות עם מטבעות וירטואליים שונה מהותית מההתנהלות שלנו עם כסף פיאט, כלומר כסף רגיל.

במאמר זה נסקור שורה ארוכה של נושאים, לרבות הגורמים השונים שבעזרתם ניתן לסחור בקריפטו, השימוש בארנקים דיגיטליים, זירות המסחר, כללים שחשוב לדעת וסיכונים וטעויות שכדאי להימנע מהן כאשר עוסקים במסחר במטבעות דיגיטליים.

מהו מסחר בקריפטו ומדוע הוא מושך כל כך הרבה משקיעים?

מסחר בקריפטו הוא הפעולה של קניית ומכירת מטבעות דיגיטליים במטרה להרוויח מהפער בין המחיר בו נרכש מטבע מסוים לבין המחיר בו נמכר אותו מטבע.

שוק ההון של המטבעות הקריפטוגרפים מגלם בתוכו פוטנציאל משמעותי ליצירת רווחים, וזאת בשל שתי סיבות עיקריות. האחת – עולם הקריפטו נתפס כאטרקטיבי משום שהוא מתאפיין בחדשנות, בטכנולוגיה מתקדמת, בסיפורים מרתקים ומסעירים, בהייפ שקשה להתעלם ממנו, בשימושיות הולכת וגדלה, ובזיקה הדוקה להתפתחויות ולהתרחשויות הגיאופוליטיות בעולם. השניה – המטבעות הדיגיטליים מתאפיינים בתנודתיות רבה, כלומר בכך שהמחירים שלהם נעים מעלה ומטה בתדירות גבוהה ובהפרשים ניכרים.

נסתכל על השקעה בביטקוין כדוגמה. מדובר במטבע הקריפטו הראשון והמוביל, שמחירו הוא הגבוה ביותר מבין אינספור המטבעות הוירטואליים וכך גם שווי השוק שלו. החלום לבצע קניית ביטקוין כאשר המחיר שלו נמצא בירידה, ומכירת ביטקוין כאשר המחיר שלו נמצא בעליה, הוא חלום משותף כמעט לכל משתמש ומשקיע קריפטו. פונטציאל הרווח, שהינו אינהרנטי לעיסוק במטבעות דיגיטליים, מושך משקיעים רבים להכנס לתחום ולהתנסות בו.

שנחזור אליכם עם מידע נוסף? 

בשיחה קצרה, נוכל להבין מה מטריד אתכם, אם ואיך נוכל לעזור. מבטיחים להיות ממוקדים.

איך לסחור בקריפטו – מהיכן מתחילים?

המסחר במטבעות קריפטו מתחיל בהיכרות עם אפשרויות הקניה והמכירה של מטבעות קריפטוגרפים באחת הדרכים הבאות:

1.  חלפנים – חלפנות כספים היא הפעולה של מסחר במטבעות שונים. החלפן מחליף סוגים שונים של כסף בינו לבין הלקוח שלו, למשל מאפשר לו לרכוש או למכור מטבע מסוים. החלפן מרוויח מהעמלה שהוא גובה עבור הפעולה של קניית / מכירת / המרת המטבעות. קניית ומכירת מטבעות קריפטו מול חלפן מתבצעת אך ורק מולו, כלומר למשקיע יש כתובת ברורה שאליה הוא מעביר את כספו ושממנה הוא מקבל את המטבעות. התנהלות מול חלפן מקומי, אשר יש לו היתר חוקי מטעם רשות שוק ההון, ביטוח וחסכון, מגבירה את תחושת האמינות והבטחון של הלקוח.

2.  בורסה מקומית – לעומת חלפנים, שאצלם הלקוח מבצע את הקניה והרכישה על פי השער שהחלפן מציג בפניו, מסחר במטבעות דיגיטליים בבורסה מאפשר למשקיע לבחור את השער הנכון עבורו. כאשר פקודות הקניה של משקיע (כלומר כמה כסף הוא מוכן לשלם עבור רכישת מטבע מסוים) תואמת את פקודת המכירה של משקיע אחר (כלומר בכמה כסף הוא מוכן למכור את אותו מטבע), העסקה מתקיימת והבורסה מבצעת את העברת הכספים והמטבעות הרלוונטיים בין חשבונותיהם של המשקיעים. בורסה מקומית מציעה למשקיע את היתרון של התנהלות מול גורם מקומי מוכר וחוקי, עמלות נמוכות יותר מאלו הנהוגות אצל חלפנים, ושליטה רבה יותר על שערי הקניה והמכירה. תוכלו לקרוא על כך עוד במאמר איך להמיר מטבעות דיגיטליים ולהרוויח כמה שיותר.

3.  בורסה בינלאומית – הדברים האמורים לגבי רכישת ומכירת מטבעות דיגיטליים באמצעות בורסה מקומית נכונים גם לגבי בורסה בינלאומית. הייתרון של בורסה בינלאומית יכול להיות בכך שהעמלות הנהוגות בה נמוכות מאלו הנהוגות בבורסה מקומית. יחד עם זאת, תהליך זיהוי הלקוח יהיה מורכב ומחמיר יותר וההעברות הבנקאיות לבורסה בינלאומית יהיו יקרות ומסורבלות יותר, עלולות להימשך זמן רב יותר וכרוכות בתשלום עמלות על המרת מט"ח ועל ביצוע העברות בנקאיות לחו"ל.

4.  מסחר במטבעות בין אנשים פרטיים – היתרון במפגש בין אדם המעוניין לרכוש מטבע קריפטו לבין אדם המעוניין למכור את אותו מטבע הוא בכך שהפעולה תתבצע ללא עמלה. במילים אחרות, שני הצדדים יסכימו על השער והעמלה תיחסך משניהם. בנוסף, פעמים רבות עסקאות מסוג זה של קניית קריפטו ומכירתו מתבצעות במזומן ועובדה זו חוסכת מהצדדים מצבים כגון התנגדות של בנקים להעברת כספים שנועדו למסחר במטבעות. החיסרון הבולט בשיטה זו הוא בכך שהיא מאד חשופה להונאות ולכן מושתתת כל כולה על אמון. אדם שאינו מתמצא בתחום עלול ליפול קורבן להונאות שבסופן יישאר ללא הכסף שהעביר לקניה וללא המטבעות שאמור היה לקבל בתמורה.

שנחזור אליכם עם מידע נוסף? 

בשיחה קצרה, נוכל להבין מה מטריד אתכם, אם ואיך נוכל לעזור. מבטיחים להיות ממוקדים.

מסחר בקריפטו: איך לבחור את הארנק המתאים?

בשונה מכסף פיאט (כסף רגיל דוגמת שקל, דולר, יורו) שיש לו ייצוג פיזי וייצוג דיגיטלי שניתנים לשימוש פשוט ובדרך כלל אינטואיטיבי, מטבעות קריפטוגרפים מחייבים שימוש בארנקים דיגיטליים אשר מהווים את הממשק בין המשתמש לבין רשתות הבלוקצ'יין שעל גביהן אותם מטבעות מתקיימים.

בהיותם ממשק שבלעדיו לא ניתן להחזיק במטבעות וירטואליים ולהשתמש בהם, קיימת חשיבות רבה להבנת הנושא של ארנקים דיגיטליים, לרבות אופן השימוש בהם והדרכים להימנע מהסכנות הכרוכות בהחזקתם. חשוב להבין מהו ארנק חם ומהו ארנק קר, מהו ארנק משמורן ומהו ארנק שאינו משמורן, מהם היתרונות והחסרונות של סוגי הארנקים השונים, מתי כדאי להשתמש בכל אחד מהם, וכיצד ניתן להגן על עצמנו מחשיפת מטבעות הקריפטו שאנו מחזיקים בארנק דיגיטלי כזה או אחר לגניבה או אובדן.

מומלץ לקרוא על סוגיות אלו בהרחבה במאמר שלנו: ארנקי קריפטו – מאפיינים, הבדלים ושימוש נכון.

באילו פלטפורמות כדאי להתחיל לסחור?

בורסות קריפטו, אשר מעוניינות למשוך כמה שיותר לקוחות, מחויבות לפעול באופן שיאפשר להן לעמוד בדרישות הרגולציה ובסטנדרטים בינלאומיים למניעת פעילות פיננסית בלתי חוקית. ההעדפה של לקוחות לזירות מסחר מפוקחות נובעת משתי סיבות עיקריות. האחתמשיכת קריפטו לבנק, כלומר היכולת להפקיד בחשבון הבנק כסף שמקורו בפעילות מסחר במטבעות קריפטוגרפים, מותנית ביכולת של המשקיע להראות כי פעילות המסחר שלו התבצעה בזירת מסחר מפוקחת. השניה – עולם המטבעות הדיגיטליים מתאפיין, בין השאר, בהונאות, גניבות ופעילות בלתי חוקית של שחקנים זדוניים. הסיכוי ליפול קורבן למצבים כאלה יורד כאשר פעילות הקריפטו שלכם מתבצעת בפלטפורמות מפוקחות. ככלל, חשוב מאד ללמוד על זירת המסחר שבכוונתכם לסחור דרכה, גם כאשר מדובר בזירה מוכרת, ידועה ונחשבת כמו בינאנס, ורק אז להחליט אם כן או לא לסחור בה.

בנוסף, נזכיר כי פעילות מסחר בקריפטו כרוכה כמובן בקניה ובמכירה של מטבעות קריפטוגרפים (לרבות המרה שלהם למטבעות קריפטוגרפים אחרים או לכסף פיאט), והקניה והמכירה שלהם כרוכה בתשלום עמלות. במקרים מסוימים עמלות אלו עלולות להצטבר לכדי שליש מהרווח של המשקיע! לכן כדאי לבחור בזירות מסחר שמציעות למשקיעים הסוחרים דרכן הנחות משמעותיות בעמלות. לשם כך יש לפנות באופן יזום אל בורסת הקריפטו (אם אתם סוחרים בהיקפים גבוהים, תקבלו פנייה יזומה אליכם) ולציין כי שאתם שוקלים לרכז את הפעילות שלכם בזירה המסוימת הזו תמורת הנחה בעמלות.

קניית קריפטו: מה חשוב לדעת?

התשובה לשאלה איך קונים מטבעות דיגיטליים וסוחרים בהם כרוכה בהקפדה על שורה של כללים שהינם הכרחיים אם רוצים לסחור ביעילות ובמקצועיות, לעמוד בכללים הרגולטוריים, לנהל סיכונים, וכמובן למקסם את האפשרות שלכם להרוויח. להלן כמה מהכללים היסודיים ביותר למסחר בקריפטו.

1.  תכנון ואסטרטגיה – ככלל, מומלץ תמיד לסחור על פי אסטרטגיה מובנית ולחשוב היטב לפני כל פעולת מסחר שאתם מבצעים. מטבע הדברים זירות המסחר עושות הכל כדי להקל עליכם לסחור כמה שיותר, אך התפקיד שלכם הוא לפעול באופן שימקסם את תיק ההשקעות שלכם ואת זה בדרך כלל לא משיגים באמצעות ריבוי פעולות מסחר (שמעביר חלק ניכר מהרווח שלכם לזירה באמצעות העמלות שאתם משלמים). פעולות המסחר שלכם מוצדקות רק כאשר יש מאחוריהן אסטרטגיה ברורה, אשר לוקחת בחשבון את הציפיות שלכם לטווח הארוך מהמטבעות שאתם מחזיקים, את רמת הסיכון שאתם מעוניינים להיחשף אליה ואת אופק ההשקעה שלכם. קניה ומכירה תזזיתיות מגבירות את הפיתוי לסחור במטבעות הלוהטים באותו רגע ולא באלו שמתאימים לכם כמשקיעים ומשרתים את התוכנית שלכם.

2.  תיעוד פעילות המסחר – תיעוד מלא ושלם של פעילות המסחר שלכם בקריפטו הוא פעולה הכרחית אשר מאפשרת לכם להתנהל מול הגורמים המוסדיים הרלוונטיים, כמו רשות המיסים שלה עליכם לדווח על פעילות המסחר שלכם וכמו הבנקים שלהם עליכם להוכיח כי פעילות המסחר שלכם במטבעות דיגיטליים עומדת בדרישות איסור הלבנת ההון שחלות עליהם.
תיעוד פעילות המסחר יכול להיעשות במייל, במסמך ייעודי או בטבלה ייעודית, והוא כולל שמירה של כל האסמכתאות והמידע המעידים על כל פעולות המסחר שביצעתם, כגון: עסקאות מול גופים שונים; העברות בנקאיות לחלפנים, בורסות ונותני שירות; עסקאות שנעשו בכרטיסי חיוב (Debit); התמורה שקיבלתם בגין העברת מטבע קריפטוגרפי לאדם אחר, כולל ערך המטבע עליו הסכמתם בזמן ביצוע העסקה; הלוואות שניתנו באמצעות מטבעות קריפטוגרפים, כולל תנאי ההלוואה והרווח שנוצר ממנה; נתונים על העברת מטבעות דיגיטליים בין ארנקים, כולל הכתובות של כל הארנקים שלכם; ונתונים עכשוויים והיסטוריים על פעולות המסחר שביצעתם ושאתם מבצעים בזירות בהן אתם סוחרים.

3.  הקפדה על מסחר בטוח – מובן כי חשוב לפעול באופן שמגן עליכם מפני סיכונים, הן במובן של עמידה בהוראות החוק והרגולציה הרלוונטיות והן במוגן של הימנעות מהתנהלות חסרת אחריות. בין השאר יש להקפיד על הכללים הבאים: לוודא את זהות גופי המסחר מולם אתם פועלים, אופן הציות שלהם להוראות החוק, ותהליכי הבקרה שלהם; לוודא כי זירות המסחר בחו"ל שאתם סוחרים בהן אכן מאפשרות משיכת כספים לישראל; לרכוש מטבעות וירטואליים אך ורק מברוקרים שהם חברות רשומות בעלות רישיון "נותן שירותי מטבע" מטעם משרד האוצר; להתייעץ עם אנשי המקצוע הרלוונטיים, דוגמת צוות רואי החשבון של BLOXTAX, בטרם רכישת המטבעות הדיגיטליים; להימנע מקניה ומכירה של מטבעות דיגיטליים במזומן מאנשים פרטיים, מאחר ולעסקאות כאלה אין תיעוד פורמלי וקיים בהן סיכון משמעותי להונאה. אם בכל זאת בחרתם לבצע עסקה מול אדם פרטי, מומלץ לבצע העברה בנקאית (לא לשלם במזומן), לשמור את מספר האסמכתא של ההעברה ולשמור את מזהה הטרנזקציה של העסקה על הבלוקציין; להימנע מביצוע פעולות מסחר עבור חבר, בן משפחה או מכר מבלי שבחנתם את ההשלכות המשפטיות והשלכות המיסוי של מסחר מסוג זה.

4.  הבנה של סוגיית הבעלות על מטבעות – התופעה המטרידה ביותר והמסוכנת ביותר בתחום המסחר בקריפטו כלל אינה קשורה למסחר עצמו, אלא לאופן בו משתמשים ומשקיעים מתנהלים עם המטבעות הקריפטוגרפים שלהם מול זירות המסחר. בשנים האחרונות היינו עדים למקרים רבים של זירות מסחר אשר נסגרו ללא הודעה מוקדמת, נפרצו על ידי האקרים או הסירו מהמסחר מטבעות מסוימים מבלי לתת על כך התראה למשקיעים אשר החזיקו אצלן באותם מטבעות. התוצאה בכל המקרים הללו היתה אובדן בדרך כלל סופי ומוחלט של המטבעות. במובן זה, כאשר אתם מבצעים קניה ומכירה של מטבעות דיגיטליים בזירת מסחר ומשתמשים באותה זירת מסחר כמקום האחסון של המטבעות שלכם, המשמעות היא שמטבעות אלו לא באמת נמצאים ברשותכם. אין לכם מפתח פרטי לכתובת בה מוחזקים המטבעות ואם אין לכם מפתח פרטי הרי שאין לכם גישה בלעדית לאותם מטבעות. בעניין זה יש לזכור תמיד את כלל הברזל של עולם המטבעות הדיגיטליים – לא המפתחות שלך, לא הקריפטו שלך!

מסחר בקריפטו: מהם הסיכונים ואיך ניתן להימנע מהם?

באופן טבעי, המסחר בקריפטו כרוך במגוון סיכונים. בפרק זה נתייחס לסיכונים הכרוכים בפעילות המסחר עצמה, כלומר לא באלה הנובעים מפריצות, הונאות ואובדן מטבעות כתוצאה מהתנהלות לא מושכלת. על סוגי הסיכונים האחרים ניתן לקרוא בין השאר במאמר הונאות הקריפטו הנפוצות ואיך להימנע מהן, ובמאמר מטא מאסק והקלות הבלתי נסבלת של גניבה מארנקים חמים. נציין שלושה סוגי סיכונים הכרוכים במסחר בקריפטו:

1.  מסחר ממונף – מסחר ממונף (Margin Trading) הוא מסחר בו משקיע משתמש במינוף, כלומר בהלוואה, כדי להגדיל את הרווח שלו. הצורך בהלוואה נובע מהעובדה שההון העצמי שבאפשרותו של המשקיע להפנות לפעילות המסחר הוא יחסית נמוך. המשקיע לוקח הלוואה כדי להגדיל את כמות ההון שתופנה למסחר ואותה הלוואה היא המינוף שיאפשר לו, לדוגמה, לסחור עם 10 מטבעות ביטקוין למרות שבפועל הוא מחזיק רק במטבע ביטקוין אחד (כלומר מינוף של פי 10).
סוג אחר של מינוף נקרא אופציית שורט או מכירה בחסר, שבה המשקיע מהמר על כך שמחיר המטבע בו הוא סוחר ירד. לדוגמה, המשקיע לווה 10 מטבעות ביטקוין ואז מוכר אותם בשוק מול מטבע אחר. למשל USDT. מאוחר יותר הוא קונה חזרה 10 ביטקוין ומחזיר את ההלוואה. במידה ומחיר הביטקוין מול ה-USDT ירד, הרי שאחרי שהמשקיע קנה בחזרה את הביטקוין הוא נשאר עם עודף של USDT ולכן הרוויח. במידה והמשקיע טעה בהערכה שלו ומחיר הביטקוין מול ה-USDT עלה, הרי שיהיה עליו להוסיף עוד USDT כדי לקנות 10 ביטקוין ולהחזיר את ההלוואה, וכמובן שכל כמות USDT שעליו להוסיף היא ההפסד שלו.
בנוסף לסיכון הטמון במסחר ממונף, יש לקחת בחשבון שהעמלות על מסחר ממונף הינן גבוהות ביותר ולכן נוגסות משמעותית ברווח שנותר בידיכם בסוף היום.

שנחזור אליכם עם מידע נוסף? 

בשיחה קצרה, נוכל להבין מה מטריד אתכם, אם ואיך נוכל לעזור. מבטיחים להיות ממוקדים.

2.  משאירים לכם אבק – בעולם הקריפטו, אבק (Dust) הוא מושג שמשמעותו כמות קטנה ביותר של מטבע דיגיטלי, כלומר חלקים עשרוניים מזעריים של מטבע מסוים. כאשר אתם מבצעים פעולות מסחר רבות, נלוות אליהן עמלות רבות. כאשר התנהלות זו חוזרת על עצמה במגוון רחב של מטבעות והעמלות נגבות במספר רב של מטבעות, זה יכול להוביל למצב שבו כמות המטבעות הדיגיטליים שאתם מחזיקים בה היא קטנה כל כך עד שהיא יורדת מתחת לכמות המינימום הנדרשת כדי לבצע פעולה כלשהי כמו מכירה או המרה של מטבע קריפטו. במילים אחרות, נשאר לכם אבק בחשבון שלכם בזירת המסחר. המשמעות היא שאינכם יכולים למשוך את האבק הזה חזרה לארנק הדיגיטלי שלכם והוא נשאר תקוע בזירת המסחר ללא יכולת לעשות איתו דבר. לכן כדאי להתרכז במספר מטבעות וירטואליים עיקריים ולמקד את פעילות המסחר שלכם בטריידים משמעותיים ולא תזזיתיים אשר תואמים את אסטרטגיית ההשקעה שלכם.

3.  לפספס את התיקונים – לעתים מתרחשים תיקונים במהלך המסחר השוטף, לאו דווקא מסיבה מוסברת ומנומקת. לדוגמה, מטבע שעלה בחדות חוזר פתאום לרדת למשך מספר ימים ואז עולה שוב (או הפוך). חשוב להבין כי תיקונים כאלה אינם מבטאים בהכרח שינוי של מגמת המסחר לטווח הארוך. לדוגמה, אם מחיר הביטקוין יורד במשך ארבעה ימים ברציפות, כלל לא בטוח שהוא ימשיך לרדת גם ביום החמישי. ואז, מי שמכר את המטבע במהלך התיקון וחושש לשוב ולקנות אותו כאשר המטבע חוזר לעלות, בעצם מקבע לעצמו הפסד. בנוסף, אם אותו אדם ימתין מספר ימים כדי להיות בטוח שמגמת העליה נמשכת לפני שהוא מחליט לחזור ולרכוש את המטבע, הרי שהוא ספג הפסד אבל במקביל גם לא נהנה מהעליות.

לסיכום

פעילות סחר בקריפטו אינה מסתכמת בשלב הקניה והמכירה של אותם מטבעות ויש לגבות אותה בידע, בנסיון ובמומחיות הנדרשים, אשר יאפשרו למשקיעים לנהל את פעילותם כחוק ומבלי להיות חשופים לענישה ולקנסות. כדי להקל על ההתמודדות של משקיעים עם הנושא, BLOXTAX מעסיקה צוות של מומחי קריפטו, רואי חשבון ומשפטנים והיא החברה היחידה בישראל שהמערכת הייחודית שהיא פיתחה עונה על כל דרישות הדיווח של רשות המיסים בנוגע לרווחים והפסדים בעולם המטבעות הדיגיטליים. בלוקסטקס מפיקה עבור לקוחותיה דוחות רווח והפסד ודוחות יתרות לסוף שנה ומאפשרת אופטימיזציה של תהליך חישוב המס (כלומר צמצום משמעותי של גובה חבות המס) והקלת תהליך אישור חישוב המס מול הרשות. בכך פוטרת BLOXTAX את לקוחותיה מהדאגות הקשורות לשאלות המיסוי ומוודאת כי הם מקבלים מענה מקיף לדרישות מס הכנסה.

שנחזור אליכם עם מידע נוסף? 

בשיחה קצרה, נוכל להבין מה מטריד אתכם, אם ואיך נוכל לעזור. מבטיחים להיות ממוקדים.

רוצים לדעת עוד על מיסוי קריפטו? המומחים של בלוקסטקס כתבו עבורכם את המדריך המלא של כל מה שאתם צריכים וחייבים לדעת על מיסוי ביטקוין, קריפטו ומטבעות דיגיטליים בישראל.

תומר רביד, יזם, מייסד ומנכ"ל חברת בלוקסטקס

תומר רביד

תומר רביד, מייסד ומנכ"ל בלוקסטקס, מומחה לקריפטו ורגולציה בישראל. בעל ניסיון עשיר בניהול סיכונים והשקעות, עם תארים בהנדסת מחשבים ומנהל עסקים ומימון. מתמקד בפתרון אתגרים בתחום מיסוי הקריפטו ובפעילות מול בנקים, תוך קידום אחריות חברתית והנגשת תחום הקריפטו לכלל המשקיעים בישראל.

כתבות נוספות בתחום:

פתרונות דיווח מס קריפטו – כיצד להתמודד עם הגשה ודיווח מאוחרים של הדוח השנתי למס הכנסה
ישראלים המבצעים מכירה או המרה של נכסים פיננסיים נדרשים לדווח למס הכנסה על פעילותם. למרות זאת, במקרים רבים מאחרים הנישומים להגיש את...
bitcoin-tax-time-clean1--1-.webp
תכנון מס הוכר לפי החוק הישראלי כזכות של המשקיע. הטכנולוגיה של BloxTax נותנת למשקיעי הקריפטו סט של כלים על מנת לבצע תכנון מס חוקי ו...
tax-payment-with-crypto.webp
כשם שתשלום המס בגין פעילות פיננסית כזו או אחרת נעשה באמצעות הרווח שהניבה אותה פעילות, כך קיים בקרב משקיעי הקריפטו הרצון לשלם את המ...