רו"ח קריפטו או לדווח לבד? למס הכנסה?

שתף

רו"ח קריפטו או לדווח לבד? למס הכנסה?

תוכן עניינים

הבירוקרטיה הנלווית להגשת הדיווח לרשות המיסים מרתיעה לא מעט אנשים, בנוסף קיימת עלות נוספת למי שבוחרים להשתמש בשירותי מייצג (רו"ח/ יועץ מס) להגשת הדו"ח. אבל הרבה אנשים לא יודעים שניתן להגיש דוחות לגמרי לבד, ושעבור שכירים המשקיעים במטבעות דיגיטליים (ביטקוין/ קריפטו) BloxTax פיתחה שירות שמאפשר להגיש את הדו"חות, לפי דרישות רשות המיסים וזאת בעלויות נמוכות מהמקובל בשוק.

הבירוקרטיה הנלווית להגשת הדיווח לרשות המיסים מרתיעה לא מעט אנשים, בנוסף קיימת עלות נוספת למי שבוחרים להשתמש בשירותי מייצג (רו"ח/ יועץ מס) להגשת הדו"ח. אבל הרבה אנשים לא יודעים שניתן להגיש דוחות לגמרי לבד, ושעבור שכירים המשקיעים במטבעות דיגיטליים (ביטקוין/ קריפטו) BloxTax  פיתחה שירות שמאפשר להגיש את הדו"חות, לפי דרישות רשות המיסים וזאת בעלויות נמוכות מהמקובל בשוק.

בתהליך הגשת הדו"ח השנתי עולה התלבטות: האם להגיש את הדו"חות לרשות המיסים לבד, או להיעזר בשרותיו של מייצג – בדרך כלל רואה חשבון או יועץ מס. מצד אחד, מייצג מול רשות המיסים עשוי לעלות לא מעט כסף. מצד שני קיימת רתיעה, לא תמיד מוצדקת, מההתעסקות עם הטפסים הבירוקרטיים של רשות המיסים.

הדיווח צריך להיעשות בדייקנות, בשקיפות ובאופן מלא ומפורט, אולם אין המשמעות היא שכל דיווח מחייב מייצג בעלות גבוהה. למעשה: איך שום חובה חוקית שקובעת שהגשת דו"ח שנתי לרשות המיסים צריכה להיעשות על ידי מיצג. ניתן לעשות זאת לבד או להיעזר באנשים שאינם מייצגים.

לפניכם מספר כללי אצבע, מתי כדאי להיעזר באיש מקצוע, ומתי כדאי לעשות זאת לבד:

מיסוי המטבעות הדיגיטליים – האתגר שלפני הדיווח

על הפעילות במטבעות דיגיטליים (ביטקוין/ מטבע וירטואלי) מוטל רווח הון, שגורר אתו גם חובת דיווח לרשות המיסים. האתגר הגדול של הדיווח הוא כמות המידע שיש לעבד על מנת שהוא יהיה תקין ויעמוד בדרישות רשויות המס. כלומר: ההתחקות אחר כלל הפעולות שנעשו בארנקים הדיגיטליים ובזירות המסחר השונות בהתאם לתקנות רשות המיסים היא האתגר האמיתי. הדיווח עצמו עבר בחודשים האחרונים, ובעקבות הניסיון שהולך ומצטבר בשוק לגבי דרישות רשות המיסים, תהליך עמוק של פישוט. כך, ברגע שיש בידי המשקיע את כל הנתונים הנדרשים לגבי הפעילות, ניתן לדווח בצורה יעילה ומלאה גם ללא מייצג.

מתי עדיף להיעזר במייצג ומתי כדאי לחסוך את עלות המייצג ולהגיש טפסים לבד?

בנוגע לפעילות בתחום הקריפטו מומלץ להבין מראש מה צפויה להיות חשיפת המס (מהם הרווחים או ההפסדים ברי המיסוי לכל שנת מס). בלוקסטקס מספקת לכם, עוד לפני הדיווח, ודאות בנוגע לחשיפת המס שלכם. התהליך עצמו דיגיטלי ומבוצע במספר אופנים בכדי שתוכלו לבחון את כלל האפשרויות העומדות בפניכם. בעזרת מידע זו תוכלו לקבל החלטה מושכלת לגבי אופן הדיווח ואם ישנה הצדקה להשקיע בייצוג.

אם המשקיע במטבעות דיגיטליים הוא שכיר, שעיקר הכנסתו היא מעבודתו כשכיר, ובנוסף הוא משקיע במטבעות דיגיטליים בהיקפים לא גבוהים, כך שרווחי ההשקעה הם הכנסה נוספת עבורו בנוסף על עבודתו – ניתן בהחלט להגיש את הדו"חות לבד בתהליך קצר ולא מסובך (מילוי טופס 1301 והגשת דוחות בצורה עצמאית).

קריפטו הוא רק חלק מהרווחים

אולם מצד שני, ישנם מצבים בהם נדרש דיווח מורכב לרשויות המס: למשל אנשים שאינם שכירים, או משקיעים במטבעות דיגיטליים שיש להם גם השקעות נדל"ן בחו"ל, עולים חדשים ואנשים עם הקלות מס ייחודיות. במצבים כאלו מומלץ להיעזר במיצג על מנת להבטיח כי כל הזכויות ממומשות.

בנוסף, גם במצבים בהם ישנה אי הסכמה עם עמדת רשות המיסים מומלץ כי מיצג יציג את הדעה בצורה מקצועית במסגרת הדיווח. כמו כן, אם היקפי ההכנסות וחבות המס גבוהה, ומנגד יש קיזוזים רבים – למשל לבעלי שליטה בחברות פרטיות – מומלץ להיעזר במייצג. גם במקרה בו נדרשות פגישות ברשות המיסים, תחקורים וכו', כדאי להגיע עם איש מקצוע. צריך לזכור שבמקרים בהם רוצים לקבל ודאות מיסוית סופית במסגרת דיון שומה מסכם, יש צורך בשרותי מיצג (מהו הסכם שומה מסכם).

סוף מעשה במחשבה תחילה – הערכו מראש ובצורה מסודרת

למי שבוחר לעשות את הדיווח בעצמו, מומלץ להיערך לכך כבר במהלך שנת המס באופן רציף:

תעדו את כל הפעולות שאתם עושים במטבעות דיגיטליים – בעיקר קניות, מכירות והמרות. שימרו אסמכתאות לפעולות ורשמו תאריכים וסכומי מטבעות בעת ביצוע הפעולה. על בסיס תיעוד זה מלאו בסוף שנת המס את טופס 1339 שיש להגישו במסגרת הדיווח השנתי.

אספו את כל הטפסים המתאימים לדיווח, ובכלל זה טופס 106 מהמעסיק, שבו מופיעה ההכנסה השנתית שלכם כשכירים.

לימדו את הנושא טרם ביצוע הדיווח – קראו את מדריכי רשות המסים למדווחים באופן עצמאי, והשתתפו בסדנת לימוד מטעמה בנושא.

הקפידו על דיווח נכון, מלא ומדויק –  וודאו שאתם מממשים גם את זכויותיכם למגני מס שיפחיתו את חבות המס, לדוגמא אם יש לכם הפסדים מדווחים משנים קודמות.

לכו לימי העיון של רשות המסים אם תביאו את כל הטפסים מוכנים (106, 1399) ושם ימלאו לכם את הדו"ח במקום ויגישו אותו ללא עלות.

זיכרו, ניתן גם להגיש את הדוח באופן מקוון, דבר אשר יכול לחסוך לכם לא מעט זמן וכסף.

הפתרון שחוסך לכם כסף

BloxTax השיקה לאחרונה שירות חדש המפשט את תהליך הדיווח. מערכת הדיווח של החברה שודרגה בתיאום עם רשות המיסים, על מנת שתתאם באופן מלא ומקיף לדרישות הדיווח המלאות (מערכת הדיווח כוללת את טפסי ה1399 הדרושים לדיווח ולקיזוז הפסדי הון). כיום BloxTax מהווה עבור המשקיעים במטבעות דיגיטליים שהם שכירים, ובמקביל פועלים בעולם הקריפטו, פתרון כולל בנוסח – One Stop Shop למי שמגישים דוחות בצורה עצמאית וגם למי שאינם רוצים להתעסק עם הבירוקרטיה וטפסי הדיווח השונים.

BloxTax מסייעת לכם לאסוף את כל המידע הדורש דיווח, כל הפעולות שיש להצהיר עליהן וכל אירועי המס שהיו. את המידע הזה היא מתרגמת לשירות דיווח מקיף – האפשר למשקיע להגיש את הדו"חות לרשות המיסים – תוך שהיא מספקת לו את כל המסמכים הנלווים הנדרשים לדיווח. מכאן הוא יכול להכין ולהגיש את הדיווח בעצמו וללא צורך להוציא כסף רב על שירותי מיצג. למי שמתקשה עם ההגשה הטכנית עצמה או אינו מעוניין לעשות זאת בצורה עצמאית – גם את זה BloxTax יכולה לעשות עבורו, כאשר מדובר בהגשה ללא ייצוג. הגשת הדוחות על ידי BloxTax היא הפתרון היעיל, המקיף והזול שמבטיח כי מצד אחד המשקיע יעמוד בכל דרישות החוק, ומנגד הוא לא יבזבז זמן וכסף על הליכים בירוקרטיים מורכבים.

כתבות נוספות בתחום:

crypto-tax-assessment
משקיעי קריפטו הפועלים כחוק ומדווחים למס הכנסה מוזמנים לעיתים לדיון שומה גם לאחר מספר שנים מהגשת הדו"ח. זומנתם לדיון שומה? אלו הסיב...
העברת כסף לבורסות זרות – איך עושים את זה בקלות ובלי בירוקרטיה?
משקיעים מקומיים המבקשים לקנות קריפטו בבורסות קריפטו בחו"ל כדי לחסוך בעמלות הקניה, נתקלים בחסימה של העברת הכספים אל הבורסות ובדרישת...
fiat-vs-crypto
במובנים רבים מטבעות דיגיטליים מהווים אלטרנטיבה לכסף הרגיל (כסף פיאט) ולמרכיבים כאלה ואחרים של מערכות פיננסיות מסורתיות. כסף פיאט ה...